علت استارت نخوردن ماشین و روشن نشدن آن چیست؟ چرا ماشین بعد از گرم شدن استارت نمی خورد؟
استارت نخوردن خودرو مخصوصا در اول صبح ها یا روزهای سرد سال و بعضا در هوای گرم یک مشکل شایع برای راننده ها یا مالکان خودرو است؛ فرقی هم ندارد که خودرو مدل پایین داشته باشید یا مدل بالا؛ این مشکل ممکن است برای تمام خودروها از پراید و پژو 206 و سمند و رانا گرفته تا بنز و بی ام به وجود بیاید.
در ابتدا باید بدانید استارت نزدن خودرو یک بحث متفاوت با استارت زدن و روشن نشدن آن است.
زمانی که ماشین استارت نمیزند، شما دیگر صدای استارت خوردن آن را نمیشنوید و یا صدای نامتعارفی از موتور می آید که شاید قبلا شاهدش نبودید. اما وقتی استارت میزند، صدای استارت زدن آن را میشنوید و موتور خودرو به چرخش در می آید ولی به دلایل فنی خودرو روشن نمیشود چرا که برای روشن شدن موتور و عمل احتراق مراحل مکانیکی و برقی باید یک به یک درست و دقیق انجام شود.
بنابراین در هنگام بروز مشکل و روشن نشدن ماشین توجه داشته باشید که کدام یک از دو حالت زیر رخ داده چرا که این دو حالت با هم متفاوت هستند.
- ماشین استارت میخورد ولی روشن نمی شود
- ماشین استارت نمیخورد و روشن نمی شود
که ما در این مقاله قصد داریم راجع به حالت دوم توضیح دهیم و بدانیم که دلیل استارت نخوردن ماشین چیست؟ و اگر ماشین استارت نخورد چکار کنیم؟ لازم به ذکر است که این دلایل برای اکثر خودرو ها صدق می کنند و عبارت دیگر علت استارت نخوردن و روشن نشدن ماشین پراید،انواع پژو، سمند و … تماما یکسان است و در این مقاله به آنها پرداخته ایم.
چرا ماشین استارت نمی خورد؟
هنگامی که ماشین استارت نمی خورد، عده ای اولین کاری که میکنند این است که انگشت اتهام را سمت باتری میگیرند. این افراد احتمالا تشخیصشان درست است. زیرا در اکثر موارد مشکل از باتری است؛ اما باید بدانند که علت استارت نخوردن ماشین تنها این نیست و دلایل دیگری به غیر از باطری نیز در این مشکل دخیل هستند.
در ادامه به مهم ترین دلایل استارت نخوردن باتری ماشین به ترتیب اولویت اشاره میکنیم.
باتری خالی، خراب یا تمام شده است
باتری معمولا متهم ردیف اول استارت نزدن ماشین است. طبق تحقیقات به عمل آمده، بیشتر از 55% خودروهایی که استارت نمیخورند، به دلیل باتری آنها است. بهترین برند باتری ماشین هم که داشته باشید باز هم ممکن است یک روز خراب شود یا عمر آن تمام شود.
چند دلیل وجود دارد که سبب از کار افتادن باطری ماشین و در نتیجه روشن نشدن خودرو میشود:
- یک قسمت الکتریکی ازخودرو مانند چراغ یا رادیو روشن مانده و باتری را خالی کرده است.
- به مدت طولانی خودرو را روشن نکردهاید.
- ماشین برق دزدی دارد، یعنی بخشی از سیستم برق رسانی خودرو بیش از حد استاندارد برق مصرف کرده و باعث خالی شدن باتری شده است.
- عمر باتری تمام شده است. (عمر مفید باتری 2 سال یا طی مسافت 40.000 کیلومتر با آن است)
- باطری در اثر تکان خوردن، خوردگی یا هر علت دیگری آسیب دیده است.
تشخیص خرابی باتری ماشین
وقتی کلید را میچرخانید، ماشین صدای کلیک سریع (نه صدای استارت) میدهد اما روشن نمیشود، در این حالت احتمال زیادی دارد که استارت نخوردن ماشین از باطری باشد. همچنین اگر پشت آمپر برق دارید اما خودرو روشن نمی شود باز هم ضعیف شدن باتری محتمل تر است. در برخی خودرو ها با ضعیف شدن باتری و نوسانات جریان شاهد بالا و پایین رفتن آمپر ها، روشن و خاموش شدن چراغ های پشت آمپر، ریست شدن ساعت و ضبط و حتی زدن برف پاک کن هستیم. درضمن اگر ماشین شما با باطری به باطری به راحتی روشن می شود هم احتمال خرابی آن بالاست.
شاید بتوانید ماشین را با روشهایی مثل باتری به باتری دوباره روشن کنید و به حرکت در بیاورید، اما ممکن است لازم باشد که باطری را تعویض کنید یا یک برقکار ماشین آن را از نظر آسیب دیدگی یا خوردگی بررسی کند.
توصیه میکنیم که خودسرانه اقدام به تعویض باطری نکنید، چرا که ممکن است مشکل از آن نباشد و ایراد از جای دیگر خودرو باشد.
کاری که شما میتوانید بکنید این است که اتصالات را چک کنید که محکم باشند و همینطور سر ترمینال ها سولفاته نزده باشد.
مشکلات به ویژه در هوای سرد و زمانی که باتری سرد میشود بیشتر اتفاق میافتد و در این حالت باتری برای نگه داشتن شارژ تلاش میکند.
اگر از خرابی باتری ماشین مطمئن هستید می توانید انواع برند باتری ماشین به خصوص باتری سوزوکی سپاهان و سایر برندهای مطرح را با تضمین اصالت کالا از باتری آنتایم تهیه نمایید.
2. استارت خودرو خراب شده است
دومین علت استارت نخوردن ماشین میتواند خود استارت باشد. تقریبا 7 درصد از خودروهایی که می بینیم استارت نمی زنند، به دلیل خراب شدن استارت یا یکی از قطعات آن است. استارت در حقیقت یک موتور الکتریکی است که با تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی و انتقال این نیرو به میل لنگ، وظیفه روشن شدن موتور خودرو را بر عهده دارد.
استارت از بخشهای مختلفی تشکیل شده که خرابی هر یک از این بخشها باعث میشود که ماشین استارت نخورد. عوامل خرابی استارت را در قسمت زیر بیان کرده ایم:
- تمام شدن زغال استارت (شایع ترین علت)
- گیر کردن زغال استارت بر اثر کثیفی
- ایراد در موتور استارت
- خراب شدن اتوماتیک استارت
- اتصال قطب های مثبت و منفی استارت
- قطع شدن یکی از اتصالات باتری به استارت
- شکستن چرخ دنده استارت
- گیر کردن بازوی اجرایی استارت
لازم به ذکر است که استارت زدن مکرر نه تنها باعث خرابی آن می شود به صفحه باتری نیز آسیب جدی وارد می کند. این مورد در خصوص خیلی از باتری های ماشین مانند باطری وایا و امثالهم صدق می کند.
تشیخص خرابی استارت خوردو
- یکی از علائم خرابی استارت خودرو، شنیدن صدای تق یا کلیک بلند در هنگام چرخاندن کلید استارت است.
- دوم هیچ صدایی شنیده نمی شود و با ضربه زدن به استارت ماشین روشن شود. بخاطر کوتاه شدن زغال استارت یا مشکل در مکانزیم عملکرد اتوماتیک آن
- سوم موقع استارت صدای مثل قیژ شنیده شود.
اگر استارت مشکلی داشته باشد، یک متخصص باید آن را همراه با سیستم الکتریکی خودرو بررسی کند.
3. سوئیچ ماشین کار نمی کند
در بین مراحل روشن کردن خودرو، قرار دادن سوئیچ روی ماشین و چرخاندن آن برای استارت، اولین مرحله به حساب میآید. سوئیچ فقط شامل کلیدی که دستتان میگیرید نمیشود، بلکه شامل مغزی و سیم کشی این قسمت نیز میشود. روند چرخاندن سوئیچ شامل 4 حالت قفل (LOCK)، برق رسانی به تجهیزات جانبی (ACC)، روشن شدن سیستم های برقی، مدار جرقه زنی و نشانه های نمایشگر جلوی داشبورد (ON) و در آخر حالت استارت (START) است.
علت استارت نخوردن ماشین ناشی از سوئیچ به خرابی شیارهای درون استوانه سوئیچ و یا کثیف شدن آن، گیر کردن کلید شکسته داخل محفظه، خراب شدن مغزی و مشکل در سیم کشی سوئیچ مرتبط است.
تشخیص خرابی سوئیچ ماشین
- سوئیچ گیر کرده و وقتی آن را جهت روشن کردن خودرو میچرخانید نمیچرخد.
- خوردگی دندانه های سوئیچ که سبب میشود ماشین استارت نخورد.
- به دلیل اتصالات سوئیچ، ماشین در حال رانندگی متوقف میشود.
- به دلیل خراب بودن صفحه اتصال سوئیچ، چراغ داشبورد یا سایر لوازم الکترونیکی چشمک میزند یا کاملا قطع می شود.
4. قفل شدن فرمان و استارت نخوردن ماشین
در قسمت بالا (سوئیچ ماشین) اشاره کردیم که سوئیچ خودرو چهار حالت دارد که اولین حالت آن حالت قفل یا LOCK است. برای روشن شدن خودرو باید سوئیچ را از این حالت خارج کنید تا روشن کردن خودرو امکان پذیر شود.
قفل کردن فرمان یک روش امنیتی برای به سرقت نشدن خودرو و همینطور حرکت نکردن خودرو در حالت سرازیری با چرخاندن چرخهای خودرو است.
نحوه باز کردن قفل فرمان
برای باز شدن فرمان از حالت قفل نیاز به هر دو دست دارید؛ با دست راست سوئیچ را در محفظه سوئیچ قرار دهید و با دست چپ فرمان را بگیرید و همزمان با چرخاندن سوئیچ، فرمان را نیز به سمت چپ یا راست بچرخانید. با باز شدن قفل اگر خودرو ایراد دیگری نداشته باشد روشن خواهد شد.
اگر نمیتوانید کلید را در استارت بچرخانید، ممکن است قفل فرمان گیر کرده باشد. این اتفاق میتواند ناشی از فشار شدید چرخ در چرخاندن آن به اطراف باشد. برای آزاد کردن فرمان گاهی اوقات نیاز است که از یک نفر دیگر به غیر از خودتان کمک بگیرید؛ اما اغلب میتوانید قفل گیر کرده را خودتان بدون نیاز به کمک آزاد کنید. سعی نکنید کلید را به زور فشار دهید وگرنه ممکن است شکسته شود.
5. فیوزهای خودرو سوخته؛ عاملی مهم در استارت نخوردن ماشین
احتمالا در فیلم های قدیمی دیدهاید که اطراف یک پادشاه چندین جان نثار وجود دارد که جانشان را فدای پادشاهشان میکنند تا او آسیب نبیند. فیوز همان جان نثار خودرو است که با سوختن خود اجازه آسیب رسیدن به قطعات خودرو را نمیدهد. فیوز با اینکه یک قطعه خیلی کوچک در خودرو محسوب میشود اما آن را دست کم نگیرید، چرا که سوختن آن میتواند علت استارت نخوردن ماشین باشد.
وظیفه فیوز به زبان ساده این است که وقتی برق ورودی خودرو بیش از استاندارد لازم باشد، فیوز سوخته و جلوی جریان برق را میگیرد تا به قطعات الکتریکی ماشین آسیبی وارد نشود. تعداد فیوزها در هر ماشین بستگی به نوع آن (سبک یا سنگین) در حدود 10 تا 100 فیوز متغیر است.
فیوز مورد استفاده در خودروها عمدتا به دو سه نوع فیوز تیغه ای و فیوز استوانه ای شیشه ای و فیوز مادگی تقسیم میشود که البته در بعضی خودروهای نسل قدیم مثل پراید از فیوز سیمی استفاده می شود. این فیوزها اغلب بدنه پلاستیکی دارد و در پایین آن دو شاخه فلزی قرار دارد که داخل پریز جعبه فیوز جا می رود. رشته سیمی در داخل محفظه شیشه ای آن دیده میشود که آن رشته سیم با جریان بیش از حد مجاز قطع می شود و دیگر برق رسانی نخواهد داشت.
در تصاویر زیر چند نمونه فیوز خودرو را مشاهده می نمایید:
چرا فیوز خودرو میسوزد؟
- استفاده از تجهیزات جانبی برقی غیر استاندارد مانند سیستم صوتی قوی یا چراغ های پر مصرف و …
- اتصال در قسمتی از سیستم برق خودرو
- کیفیت پایین فیوز
- باتری به باتری کردن غیر اصولی
- خراب شدن دینام
- متصل کردن غیر استاندارد و مستقیم تجهیزات جانبی برقی به ماشین
تشخیص سوختگی فیوز خودرو
فیوزهای خودرو در داخل بخش خاصی به نام جعبه فیوز قرار دارند. این جعبه در برخی ماشین ها هم داخل کابین و هم داخل کاپوت دیده می شود تا سیم کشی که در قسمت موتور قرار دارد را جداگانه کنترل کند و مانع از خرابی ها بیشتر سیستم برق ماشین شود. معمولا هم این جعبه در جایی قرار دارد که دسترسی به آن راحت باشد (از طریق دفترچه راهنمای خودرو خود میتوانید از محل قرارگیری این جعبه اطلاع پیدا کنید). جعبه فیوز را باز کرده و ظاهر فیوزها را بررسی کنید.
در تصویر زیر نمونه جعبه فیوز داخل اتاق خودرو و داخل کاپوت را مشاهده می نمایید:
اگر فیوز شما از نوع مستطیلی باشد، در صورت سوختن، پایه های فلزی یا روکش آن رنگ تیره یا کدر به خود میگیرند. در بعضی مواقع نیز ممکن است حتی پلاستیک فیوز آب شده باشد.
همچنین اگر فیوز از نوع شیشه ای بوده و سوخته باشد با گرفتن آن جلوی نور خواهید دید که سیم داخل آن قطع یا آب شده است. به طور کلی با مقایسه فیوزها میتوانید از تغییری که در ظاهر فیوز ایجاد شده به سوختن آن پی ببرید.
روش دیگری که از طریق آن میتوانید بفهمید که فیوز سوخته و استارت نزدن ماشین به آن علت است، از کار افتادن برق برخی قسمت های خودرو است. هر فیوز پل ارتباطی چند قسمت از لوازم الکترونیکی خودرو است؛ و در صورت قطع شدن یک فیوز خواهید دید که برخی قسمت ها برق دارند و برخی قسمت ها برق ندارند. برای مثال با اینکه چراغ کیلومتر روشن است و برق دارد، استارت برق ندارد. اگر شاهد این مشکل بودید به احتمال زیاد مشکل از فیوز است.
6. مشکلی برای دینام پیش آمده است
خرابی دینام و روشن نشدن ماشین ارتباط مستقیمی با هم دارند. وظیفه تامین برق خودرو و شارژ باتری بر عهده دینام است، بنابراین اگر دینام خراب شده و باتری شارژ نشود به هیج وجه خودرو استارت نمی خورد. بیش از 2% ماشینهایی که استارت نمیزنند یا به طور کلی روشن نمیشوند به دلیل خراب شدن آلترناتور یا دینام است.
علت خرابی دینام ماشین
دینام نیز مانند سایر قطعات خودرو تاریخ مصرف دارد و پس از مدتی (5 تا 10 سال بسته به میزان کارکرد و نگهداری) عمر آن به سر میآید و باید تعمیر یا تعویض گردد.
از مهمترین عوامل خرابی دینام که سبب استارت نخوردن ماشین و روشن نشدن آن میشود، تمام شدن زغال دینام است که با تعویض آن مشکل حل میشود.
پارگی تسمه، شکستگی پولی، گیرپاچ کردن یا خراب شدن بلبرینگ، سوختن سیم پیچ داخلی، خرابی آفتامات و جدا شدن سیم پیچ دینام به دلیل گرما و چسبیدن آن به روتور از موارد خراب شدن دینام هستند.
یکی از دلایل شایع خرابی دینام ریختن روغن هیدرولیک روی دینام است. به طور مثال خودروهایی مثل پژو 206 که دینام در پایین پمپ هیدرولیک قرار دارد، عدم توجه به نشتی روغن آن به سوختن دینام منجر می شود.
تشخیص خرابی دینام خودرو
- بوی لاستیک سوخته به مشامتان میرسد.
- صدایی شبیه جیر جیر میشنوید.
- موقع گاز دادن صدای جیغ بلند از داخل کاپوت شنیده می شود
- تسمه دینام از حالت استاندارد خارج شده و بیش از حد شل، سفت، پوسیده و یا خورده شده است.
7. مشکلات مربوط به موتور؛ دلیل استارت نخوردن خودرو
مشکلات مکانیکی موتور خودروی شما می تواند استارت خوردن ماشین را با مشکل مواجه کند. بیشترین مشکلات موتور که سبب روشن نشدن ماشین میشوند، مربوط به تسمه تایم، قفل شدن موتور یا گیرپاچ کردن یاتاقان، میل لنگ و قفل شدن پیستون است. دلیل حدود 3% خودروهایی که استارت نمیخورند یا روشن نمیشوند، ایرادات موتور خودرو است.
تشخیص خرابی موتور ماشین
- روشن شدن چراغ چک موتور
- بوی سوختگی در قسمت موتور خودرو
- شل شدن، پارگی یا سایش دنده های تسمه تایم (عمر تسمه تایم 5 سال یا طی 60.000 کیلومتر مسافت با آن است)
- دود غیر معمول اگزوز
- سر و صدای زیاد ماشین
- کم توان شدن ماشین
- روغن ریزی از قسمت پایین موتور و میل لنگ
قفل کردن موتور خودرو دلایل متعددی دارد که از جمله آنها کمبود روغن و خرابی یاتاقان است که موجب نچرخیدن میل لنگ و عدم فرایند احتراق میشود.
در صورتی که با این علائم مواجه شدید و ماشین استارت نخورد حتما خودرو را جهت بررسی به یک تعمیرکار ماهر نشان دهید. مشکلات موتور ماشین را جدی بگیرید.
8. سیم کشی خودرو مشکل پیدا کرده است
برق عامل روشن شدن خودرو و کار کردن آن است و در واقع حکم شریان های حیاتی ماشین را دارد. برق مورد نیاز ماشین از طریق سیم کشی های پیچیده ای که داخل خودرو تعبیه شده به قسمت های مختلف آن انتقال مییابد. بنابراین اگر بخشی از سیم کشی خودرو قطع شده یا سوخته باشد، خودرو استارت نمی خورد یا قسمت هایی از سیستم برقی آن قطع میشود. تقریبا 5 درصد از علت استارت نخوردن خودروها مرتبط با مشکل برق یا سیم کشی خودرو است. از جمله مشکلات این بخش بیشتر شامل جعبه فیوز، کابل های باتری و واحد کامپیوتر اصلی خودرو میشود.
چرا سیم کشی خودرو می سوزد؟
خراب بودن باتری، شارژ بیش از اندازه دینام، رطوبت و آب، مشکل در جعبه فیوز، ایراد در قطعات الکترونیکی خودرو و تصادف شدید از مهمترین دلایل سوختن سیم های خودرو است؛ که این مشکل در بعضی قسمت ها منجر به استارت نزدن خودرو میشود.
سیم کشی خودرو و پیدا کردن علت آن یک فرایند پیچیده و حوصله سر بر است و بهتر است که این کار را به یک متخصص سیم کشی خودرو بسپارید.
9. خراب شدن سلکتور گیربکس اتوماتیک، علت استارت نخوردن ماشین اتومات
سلکتور گیربکس قطعه ای در خودرو است که اجازه میدهد دنده گیربکس در جهت های مختلف حرکت کرده و انتخاب دنده امکان پذیر شود. حالا شاید برایتان سوال باشد که سلکتور یا انتخاب گر دنده چه ربطی به استارت نخوردن ماشین دارد؟
در گیربکس های اتوماتیک زمانی که دنده در حالت R یا D قرار دارد، به جهت ضربه وارد نشدن به گیربکس و آسیب ندیدن آن ماشین استارت نمی خورد و روشن نمی شود. برای روشن کردن ماشین تنها باید دنده را در حالت N یا P قرار دهید.
10. کثیف و شل بودن سرباتری خودرو؛ دلیل استارت نخوردن و روشن نشدن ماشین
حتما اتصالات فیزیکی را بررسی کنید. زیرا ممکن است اتصالات دو سر باتری شل شده باشد و باعث روشن نشدن ماشین شوند. از دیگر دلایل مربوط به سر باتری می توان به سولفاته و فرسایشی شدن آن اشاره نمود. برای مثال اکثر باتری ها مانند باتری برنا بعد از دو الی سه سال کارکرد فرسوده می شوند و دیگر قابل استفاده نیستند. در صورتی که شما هم با همچین مشکلی رو به رو شدید حتما برای خرید باتری جدید اقدام کنید قبل از آنکه به بخش های دیگر خودرو آسیب برساند. جهت اطلاع از قیمت باتری برنا و سایر برندهای مطرح با ما در ارتباط باشید.
چکیده مطلب
اگر با این مشکل مواجه شدید در اولین مرحله تلاش نکنید که مکرر استارت بزنید. وقتی ماشین روشن نمیشود، یعنی قصد همکاری با شما را ندارد و با زبان بی زبانی میگوید که مشکلی برایش پیش آمده است. پس باید بدانیم که مشکل از کجاست.
ما در این مقاله تمام عواملی را که باعث میشوند خودرو استارت نزند ذکر کردیم و علائم آنها را گفتیم. برای مثال در قسمت باتری اشاره کردیم که یکی از علائم استارت نخوردن خودرو در صورتی که دلیل آن باتری باشد، شنیدن صدای کلیک هنگام استارت زدن ماشین است. علائمی که در این مقاله آوردیم را با علائم خودرو خودتان تطبیق دهید تا ببینید که خودروی شما با کدام یک از این نشانه ها مطابقت دارد.
با وجود تمام دلایلی که در این مقاله ذکر شد، بیشترین عامل روشن نشدن خودرو در تمام مدل های آن، مشکلات مربوط به باتری، فیوزها، دینام، استارت و سوئیچ است.
پیشنهاد ما این است که در گام اول از باتری شروع کنید و اتصالات آن را چک کنید که شل نشده باشند؛ و همچنین روی ترمینال های باتری رسوب جمع نشده باشد.
در مرحله بعدی فیوزها را بررسی کنید که فیوزی در این بین نسوخته باشد.
سپس به سراغ دینام بروید و تسمه آن را چک کنید که پاره یا شل و یا سفت نشده و یا بوی سوختگی از آن نیاید. همانطور که در قسمت دینام اشاره کردیم، صدای جیر جیر هنگام استارت زدن نیز میتواند نشانه ای از خراب شدن دینام باشد.
پس از این مراحل، استارت و سوئیچ و علائمی که در هر کدام از این بخش ها گفتیم را مد نظر قرار بدهید. به طور کلی تمام مشکلات مربوط به استارت نخوردن ماشین در این مقاله آورده شده و توصیه میکنیم که مقاله را با دقت بخوانید.
سوالات متداول
اگر با مطالعه سوالات و پاسخ آنها باز هم موردی در ذهنتان بوجود آمد، می توانید در انتهای همین صفحه و در قسمت دیدگاه ها مطرح بفرمایید. ما با کمال میل پاسخگوی شما خواهیم بود. اگر هم تجربه ای در زمینه این مقاله دارید خوشحال می شویم با ما در میان بگذارید.
علت استارت نخوردن و روشن نشدن ماشین پراید
یکی از سوالات پرتکرار مشتریان علت استارت نخوردن پراید است. لازم به ذکر است که تمامی دلایل بیان شده اعم از خالی بودن باتری، خرابی استارت خودرو، کار نکردن سوئیچ ماشین و سایر دلایلی که در طول محتوا بیان شده است برای تمامی خودرو ها صدق می کند.
علت استارت نخوردن ماشین و صدای تق تق چیست؟
صدای تق تق هنگام استارت زدن خودرو و روشن نشدن آن دلایل مختلفی میتواند داشته باشد. از جمله مهمترین دلایل این صدا خرابی باطری است که با تیک تیک سریع همراه می شود. در مواقعی ایراد استارت خودرو نیز محتمل است.
چرا با اینکه برق پشت آمپر می آید ولی ماشین استارت نمی خورد؟
اولین دلیل این مشکل میتواند ضعیف شدن باتری باشد. وقتی پشت آمپر برق دارید اما همزمان با چرخاندن سوییچ و روشن کردن آن برق پشت آمپر میرود و خودرو استارت نمیزند، این یعنی باتری ضعیف شده است.
عامل دوم میتواند کثیفی محل اتصال سرباتری ها و شل بودن آنها باشد.
سومین عامل مربوط به خرابی رله ای است که پل برق رسانی به قطعه استارت است. همانطور که گفتیم در این حالت شاید در پشت آمپر برق دارید اما خودرو استارت نمی خورد.
چهارمین عامل مهم ایراد خود استارت است .
تمام موارد ذکر شده به صورت تفصیلی در این مقاله بررسی شده است.
علت استارت نخوردن ماشین در گرما چیست؟
به طور کلی گرمای زیاد میتواند مشکلات مختلفی را برای خودرو به وجود بیاورد که نتیجه آن روشن نشدن ماشین است. کیفیت پایین روغن موتور و مشکل در سیستم خنک کننده خودرو و قفل کردن موتور موارد مهمی هستند که میتوانند در هوای گرم برای خودرو و استارت خوردن آن مشکل آفرین باشند.
اما مشکلی که بیشتر در این مواقع دیده می شود خرابی اتوماتیک استارت و ضعیف بودن رله استارت است. اتوماتیک استارت با گرم شدن عمل مغناطیسی را بخوبی انجام نمی دهد. با ایجاد مشکل اتوماتیک شاید هیچ صدایی در هنگام استارت زدن به گوشتان نرسد.
دلیل استارت نخوردن ماشین در صبح و در سرما چه هست؟
اگر دقت کنید خود ما انسانها نیز در هوای سرد عضلاتمان منقبض شده و عملکردمان ضعیف میشود. خودرو نیز چنین بوده و در هوای بسیار سرد دچار مشکلاتی میشود که از جمله آنها ضعیف شدن باتری و غلیظ شدن روغن موتور است؛ که نتیجه اش خوب نچرخیدن روغن در مجاری موتور خودروست. سرما بر هردوی این ها تاثیر زیادی دارد. باتری که عمر مفیدش سپری شده بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد.
برای حل این مشکل پیشنهاد میکنیم که اگر در یک منطقه سردسیر زندگی میکنید، در فصل های سرد سال باتری را بیکار نگذارید؛ و هر روز به مدت نیم ساعت هم که شده ماشین را روشن کنید تا دینام کار کرده و باتری را شارژ کند.
همچنین سعی کنید از باتری مقاوم و مناسب مناطق سردسیری استفاده کنید. در مورد غلیظ شدن روغن نیز از روغن موتور مناسب آب و هوای همان منطقه و با کیفیت توصیه شده توسط خودروساز استفاده کنید.
پیشنهاد میکنیم در مناطق سردسیر از باطری اوربیتال قرمز سپاهان که مخصوص هوای سرد است استفاده نمایید