جلوگیری از خرابی باتری ماشین

راه های جلوگیری از خرابی باتری ماشین – افزایش طول عمر باتری خودرو

در این قسمت قصد داریم روش ها و نکاتی که برای افزایش عمر باطری تاثیرگذار است رو یادآوری کنیم. یکی از مهمترین علل کوتاه تر شدن عمر مفید باتری ماشین بودن در مجاورت گرما و حرارت موتور خودرو می باشد . فضای بسته داخل کاپوت و دمای بالا تاثیر مستقیم در کاهش عمر مفید باطری ماشین را به دنبال دارد.

دمای نرمال و مطلوب کارکرد باتری خودرو 25 درجه سانتی گراد است. حرارت بالا باعث زودتر تبخیر شدن مایع درون باطری شده و عمر باتری را کاهش می دهد.

خب حالا چه راهکاری برای مقابله با حرارت و کاهش عمر مفید باتری ماشین وجود دارد. اگر تا بحال دیده باشید بعضی از باتری خودروها دارای کاور هستند. که دور تا دور باطری ماشین رو پوشش داده است.

این پوشش با خاصیت عایق گرمایی که دارد . موجب خنک ماندن و درنتیجه طولانی تر شدن عمر مفید باتری ماشین می شود.

در عکس زیر نمونه ای از کاور باتری ماشین را مشاهده می فرمائید.

 

خرابی باطری ماشین

 

مورد بعدی که می تواند به کاهش عمر مفید باطری ماشین منجر شود سرماست. که برای بهبود عمر باطری بهتر است. میزان شارژ آن به اندازه قابل قبولی بالا باشد. چرا که قدرت باطری ماشین در فصل سرما به دلیل سفت شدن روغن موتور کاهش پیدا می کند.

از نکات مهم دیگر در کاهش عمر مفید باتری ماشین می توان به استفاده نکردن طولانی مدت از خودرو و در نتیجه دشارژ شدن باتری ماشین اشاره کرد. برق رسانی به اندازه و نرمال با استفاده از کارکرد خودرو به باتری ماشین باعث سالم ماندن صفحات باطری و در نتیجه کوتاه نشدن عمر مفید باتری ماشین را به دنبال دارد.

از روش های معمول در این مورد که البته برای همه ی خودروها نمی شود توصیه کرد به باز کردن سیم اتصال قطب منفی باطری ماشین می توان اشاره کرد.

لازمه که بدانید تناسب میزان برق مصرفی و زمان شارژ شدن باتری ماشین که به مقدار زمان رانندگی شما بستگی دارد مهم است . به طور مثال شما روزها از خودروی خود استفاده نمی کنید .

هنگامی که شب مصرف کننده هایی مانند چراغهای خودرو ، سیستم صوتی ماشین و غیره را روشن کنید و مدت زمان کوتاهی رانندگی کنید. بدیهی است که نسبت مقدار شارژ باتری به مقدار دشارژ باطری ماشین کاهش می یابد.

و نکته مهم دیگر

سولفاته شدن سر باتری های خودرو، همیشه سعی کنید در کنار سرویسهای دوره ای ماشین خود از سولفاته نشدن و تمیز بودن قطب و سرباتری اطمینان حاصل کنید.

 

خرابی باطری خودرو

 

دلایل ترکیدن باتری خودرو چیست؟

یکی از اصلی‌ترین دلایل ترکیدن باتری، اتصال کوتاه در دو سر قطب‌های آن می‌باشد.

می‌تواند بصورت دستی انجام شود که برخی از تعمیرکاران جهت تست قدرت باتری این کار را انجام می‌دهند که کاری غلط و فوق العاده خطرناک است.

اتصال کوتاه باطری ، اولین دلیل ترکیدن باتری خودرو

یکی از اصلی‌ترین و مهمترین دلایل انفجار باتری خودرو، بوجود آمدن اتصال کوتاه در دو سر قطب‌های آن است. این کار می‌تواند بصورت عمدی انجام شود. که برخی از افراد جهت تست قدرت باتری این کار را انجام می‌دهند که کاری غلط و فوق العاده خطرناک است.

مورد بعدی اتصال کوتاه در دو سر قطب‌های باتری توسط استارت سیستم، بدلیل معیوب و یا کثیف بودن کلکتور سیم پیچ آن می‌باشد. که این امر با سرویس نمودن استارت و تمیز کردن ذغال‌های مابین کلکتور‌ها مرتفع می‌گردد؛ لذا یکی از پیشنهادات باز کردن استارت موتور و سرویس نمودن آن می‌باشد.

عدم نگهداری اصولی از باتری

نگهداری باتری و  شارژ آن بایستی در دوره‌های زمانی مناسب به دقت انجام گیرد، بخصوص باتری‌هایی که اتمی یا سیلد اسید نیستند . و باید سطح آب باتری آن‌ها کنترل شود تا صفحات سربی باتری، درون آب اسید قرار داشته باشند و همچنین قطب‌های باتری و سرباتری که به آن متصل شده اند تمیز باشند سولفاته نباشند. بدیهیست رعایت این موارد عمر مفید باتری را افزایش خواهد داد.

دلیل دیگر منفجر شدن باتری ، شارژ بیش از حد مجاز

دلیل دیگری که می‌تواند باعث بوجود آمدن شرایط ترکیدن باتری شود، شارژ بیش از حد مجاز آن توسط شارژر ماشین یا دینام است. این کار باعث جوش آمدن اسید و تصاعد بخار اسید از آن می‌شود. که این بخار قابل انفجار بوده و تجمع آن در باتری این علت را تشدید می‌کند؛ بنابراین مقدار ولتاژ شارژ نگهداری باطری که همواره روی باتری قرار دارد اهمیت زیادی دارد. لازم بذکر است کلیه آلترناتورها مجهز به سیستمی برای تنظیم سطح ولتاژ و همچنین محدود نمودن جریان شارژ باتری با توجه به مشخصات باتری دارند.

بسته شدن دریچه‌ها و مسدود شدن بخار اسید در داخل باتری‌ها

کلیه باتری‌های اسیدی، برای ایجاد شرایط اطمینان دریچه‌هایی برای خروج بخارات اسید دارند که اگر بنا به هر دلیلی، که قبلاً به آن‌ها اشاره شد، بخار اسید از آن متصاعد گردید، از طریق روزنه‌های تعبیه شده خارج گردد و از تجمع بخار در داخل باتری جلوگیری گردد.

در صورتیکه این دریچه‌ها بنا به هر دلیلی مسدود شوند، بخار اسید در داخل باتری جمع شده و شرایط را برای انفجار باتری مهیا می‌سازد؛ بنابراین باید در هنگام نصب باتری به این نکته توجه نمود. و باتری‌ها را طوری در کنار هم قرار بدهید و یا بست روی باطری را به اندازه ای محکم کنید. که به دریچه ها آسیب نزنید.

یکی از موارد حائز اهمیت، مرغوبیت است. که بایستی در هنگام خرید مورد توجه قرار گیرد. البته مرغوبیت بیشتر، هزینه بیشتر را در بر خواهد داشت که در مواقع حساس این هزینه به صرفه خواهد بود.

در صورتیکه زمان تعویض باتری جدید فرارسیده و قصد انتخاب و خرید باتری دیگری را برای خودروی خود دارید ، پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین باتری ماشین را مطالعه بفرمایید و یا به منوی انتخاب بر اساس نوع خودرو مراجعه فرمایید تا باتری مناسب وسیله نقلیه خود را پیدا کنید.

 

باتری آنتایم، امداد باتری شبانه روزی خودرو

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *